Generelt om Permanent makeup

Da huden helst skal være så sund og smidig som muligt, da den dermed heler bedst, skal den ikke have været udsat for kraftig solbadning.

Har du fx lige været på ferie, skal der være gået minimum en uge efterfølgende, hvor huden har fået ro og ingen sol. Ved læbebehandling ingen sol i minimum to uger inden behandling.

Ved solskoldning eller andre sår, hvor huden kræver behandling, skal dette være helet helt op, dvs. ingen lyserøde mærker, eller næsten ophelede sår der hvor man skal have lavet permanent makeup. 

NB. Inden hver behandling kommes bedøvende creme på, som man ligger med i ca. ti min., før jeg går i gang. 

 

Læber inden behandling


Hvis man skal have permanent makeup på læber og har haft herpes virus (forkølelsessår) – selv hvis det er over 20 år siden, anbefaler jeg, at man, på recept, køber ’Aciclovir’, som man tager en dag før behandling og fire dage efter behandling. Dette, for bedst muligt at undgå et udbrud. Kommer der alligevel et udbrud, behandles det med det samme. Har man et udbrud, eller kan mærke, det er på vej, skal dette være helet helt op, og yderligere gået en ekstra uge, før man får lavet læber. Ingen solbadning to uger inden behandling.

Eyeliner inden behandling


Ved eyeliner må man ikke have kunstige vipper på, jeg kan ikke arbejde ordentligt og vipperne kan være til stor gene under opheling. Der må ikke bruges vippe serum til forlængelse af vipper, minimum en måned før og efter behandling, da det ved de fleste mærker udvider blodkarrene og jeg herved ikke kan arbejde uden at det vil hæve og blive meget rødt. Hvis man skal have farvet vipper, kan dette gøres ca. en uge før og igen tre uger efter behandling. Ved hævede øjne og betændelse, kan jeg ikke udføre behandlingen. 

Bryn inden behandling


Bryn inden behandling Hvis man skal have lavet bryn, vil jeg rigtig gerne have dem uplukkede og uden farve, da jeg derved kan se mest muligt af, hvordan de ser ud naturligt.

Hvis det er en genopfyldning, må de helst ikke farves 14 dage før og efter behandling.

Jeg vil gerne farve dem lige inden behandling, da jeg så har haft mulighed for at se, hvordan de ser ud uden overskudsfarve.

Gør mig dog opmærksom på, hvis det ønskes, da jeg så sætter lidt ekstra tid af.

Hvis du er vant til at tegne dine bryn op, må du gerne have dem sådan, når du kommer, så kan jeg se, hvordan du plejer at have dem, og hvad du er vant til. Jeg renser af og tegner op, inden vi går i gang. Ingen brug af brynhårs aktiverende serum en måned før og efter behandling.

Efterbehandling

Efter behandling går der ca. en uge, hvor huden heler og overskudsfarven forsvinder. Hos de fleste viser dette sig ofte som meget tør hud i det behandlede område, det er sjældent der kommer egentlige sår på. Lige efter behandlingen kan øjne og læber være hævede og lidt røde. Dette fortager sig til dagen efter, hvor der er en let hævelse. På 2.dagen er hævelsen oftest helt forsvundet. Ved bryn er der sjældent hævelse, og rødmen vil oftest fortage sig i løbet af nogle timer -hvis man bliver rød.

Ved behandling af øjne, er der ikke en efterbehandlings creme, de skal blot have ro, men man må gerne ligge med lidt koldt på for at tage hævelsen hurtigere. Ved læber og bryn, skal man de første to timer duppe dem, med hårdt opvredet vatrondeller, hvis de væsker lidt. Derved holder man dem rene og tørre, og der vil ikke danne sig skorper. Derefter smøres området med den salve, man får med. Ved permanent makeup på læber må man smøre så ofte, de føles tørre, dette kan vare op til 14 dage. På bryn – en til to gange dagligt efter, hvad man føler, der er behov for, dog et meget tyndt lag. Ingen solbadning en uge efter behandling, ikke klø og gnide i området, ingen øjenmakeup (heller ikke mascara) mindst en uge efter øjenbehandling. Ingen klor eller saltvand en uge efter behandling. Generelt bør man være opmærksom på bakterier og fx ikke pille i det behandlede område.

Første gang man får en behandling, kan meget af farven forsvinde, når overskudsfarven fortager sig. Det er helt normalt, og ved efterbehandlingen lægges mere farve på. Derfor er det vigtigt, at man kommer til begge behandlinger, da det endelige resultat først derefter vil foreligge. Ved førstegangsbehandlinger er det inkluderet i prisen.